Immaterialret og Markedsføringsret

Immaterielle rettigheder omfatter blandt andet varemærker, domænenavne, design, brugsmodeller, patenter og ophavsrettigheder. De er ofte af ganske stor betydning for virksomheden, og kan endda være det væsentligste aktiv, da identifikationen af en virksomheds produkter eller virksomheden selv eks. ofte ses at ligge i et stærkt brand.

Ordentlig beskyttelse af virksomhedens varemærker i form af navne og logoer, virksomhedens ophavsrettigheder, design mv. er derfor meget vigtig. Dette omfatter registrering hos myndighederne i Danmark eller udlandet og planlægningen af egentlige strategier for disse rettigheder, så virksomheden opnår den bedst mulige kommercielle udnyttelse.

BACH Advokater kan hjælpe dig med juridisk rådgivning til blandt andet registreringer og licensaftaler til at regulere din virksomheds samarbejde med leverandører eller distributører. Vi har flere års erfaring inden for disse områder og kan derfor sikre dig den rette rådgivning.

Vi har fokus på, at immaterielle rettigheder ofte går hånd i hånd med markedsføringsretten, da en virksomhed skal overholde en god markedsføringsskik, hvilket virksomheden også kan kræve af andre. Dette omfatter stort set alle virksomhedens kommercielle handlinger og særligt adfærden på internettet – ikke mindst de sociale medier – fylder selvsagt mere og mere i disse år. Vi kan derfor sikre, at du enten får stoppet krænkelser af din virksomheds immaterielle rettigheder eller sikrer, at din virksomhed handler inden for lovens til tider diffuse grænser uden, at dette går ud over de kreative tiltag.